Call Us For A Consultation (615) 988-9686

Regardless of age or gender, everyone wants to look and feel their best. This innate desire, changing attitudes about plastic surgery, and new non-invasive options have prompted more men to explore cosmetic options. Men seek to correct or enhance their appearance and are turning to plastic surgeons for help.  Smoother skin, sculpted bodies, and refined jawlines are all elements of classic good looks and always in demand. The reality is men have concerns about how they look, but tend to be more uncertain of what’s available, what’s possible, and what’s a really easy fix. 

Here are the top 10 concerns and cosmetic treatments among men.

1. Droopy Eyes

Solution: BLEPHAROPLASTY

Upper and lower eyelid surgery removes excess skin, lifts droopy lids, and targets bulging fat under the eyes to help men look brighter and more awake. Men like this cosmetic treatment because it results in minimal scarring and little downtime leaving any evidence of plastic surgery concealed.

2. Sagging Neck

Solution: NECK LIFT

No one wants a turkey neck, but it’s especially bothersome to men because it can make them look heavier, wider, and older than they feel. A neck lift can create a stronger jawline, eliminate a double chin, elongate the neck, and slim a man’s overall appearance.

3. I hate the hump on my nose

Solutions: RHINOPLASTY

Surgical nose jobs can not only reduce the size or change the shape of the nose, it can also improve breathing. Believe it or not, much can also be achieved non-surgically with the use hyaluronic acid fillers. A “non- surgical nose job” procedure can address bumps, fill-in depressions, and balance the profile with a refined contour.

4. I wish I didn’t have a weak chin 

Solution: CHIN AUGMENTATION or DERMAL FILLER

A chin implant placed in surgery can create a stronger chin and bring balance to the face, strengthening masculine facial characteristics. Augmentation can change the size and width of the chin create a more desired structure.

Not ready to go under the knife? Hyaluronic acid filler can be injected into a weak chin for more balanced facial proportions with instantaneous results. With dermal filler the chin can be squared and the jawline sharpened for impressive immediate gratification. 

5. I can’t get a 6 pack to save my life

Solution: LIPOSUCTION

Liposuction is a safe and extremely effective body-contouring treatment that helps men eliminate stubborn fat pockets for a leaner and more sculpted torso. Hi-Def Vaser Liposuction, like that performed by Dr. Ramirez Gavidia, involves actual sculpting of the abdomen and will take your look to the next level.  

6. I’m starting to lose my hair

Solution: PRP

PRP or Platelet Rich Plasma is derived from a small sample of your own blood.  The sample is spun in a special centrifuge separating out the nutrient and growth factor dense PRP.  The PRP is injected into the thinning areas of the scalp and also used topically with microneedling for a dual pronged approach. This helps decrease shedding and strengthens follicles to restore hair fullness and density.

7. Man Boobs

Solution: MALE BREAST REDUCTION (GYNECOMASTIA SURGERY)

Enlarged breast tissue can cause men to feel uncomfortable or self-conscious about their bodies. Gynecomastia surgery removes excess breast tissue and smooths the chest to improve appearance and confidence. 

8. I look angry and tired all the time

Solution: BOTOX AND DERMAL FILLERS

Botox and dermal fillers are cosmetic injectables that diminish fine lines and wrinkles. Botox relaxes the muscles that make an angry forehead and lifts brows by releasing muscles. Men often treat their crow’s feet and frown lines to look younger and well-rested. Dermal Fillers on the other hand, work to restore lost volume. A sagging cheek can be lifted with filler to improve not only the cheek, but marionette lines and jowls. Dark under eye circles can be soften with some strategically placed filler and help you look like you’ve had a full night’s rest even if you haven’t. Fillers create a scaffold below the skin to gently lift your features. Botox and fillers are typically painless and require zero downtime.

9. I’m over of my Bird Chest and Puny shoulders

Solution: FAT GRAFTING SURGERY

Fat Grafting is a procedure that is done in conjunction with Liposuction. Fat is removed from undesired areas (like love handles), is cleaned and purified, then injected strategically to get the look of a more muscular and defined chest and shoulders. 

10. My skin could use some help

Solution: SKIN REJUVENATION

Old acne scarring, age spots, wrinkles- all can be improved, smoothed, and lightened. The right laser or skin treatment has minimal downtime and maximum results payoff.  

****Bonus 11. Ears that stick out

Solution: EAR SURGERY (OTOPLASTY)

If you’ve always been self-conscious about your ears, there is something you can do. Men with ears that stick out or are misshapen from injury or birth can change the shape, position, and proportion of their ears through a plastic surgery procedure known as otoplasty. 

Leave a reply